+34 952 830 378 / +34 677 670 480

Agenda Estepona

PROMENADE

Vii wereldhamwedstrijd "popi" stad estepona

De VII World Ham Contest begint zaterdag in Estepona, met 150 kotters en meer dan 50 exposanten

Dit toeristische en gastronomische evenement, dat tot 15 augustus zal plaatsvinden op de Paseo Marítimo, biedt elke avond gratis concerten van verschillende artiesten.

De gemeenteraad van Estepona deelt mee dat aanstaande zaterdag 6 augustus de VII Wereldwedstrijd van Ham 'Popi' Ciudad de Estepona zal beginnen op de Paseo Marítimo. Het evenement, dat wordt gesponsord door het merk 'Sabor a Málaga' van de Provinciale Raad van Malaga, vindt plaats tot 15 augustus.

De loco-burgemeester van het sociaal-culturele gebied, Begoña Ortiz, benadrukte dat de stad dit belangrijke evenement, gewijd aan Iberische producten, heeft kunnen herstellen na de schorsing als gevolg van de gezondheidssituatie in de afgelopen twee jaar.

Ortíz legde uit dat op dit gastronomische evenement de beste bedrijven in het land aanwezig zullen zijn die te maken hebben met de productie van ham en zijn derivaten. In totaal zal het publiek meer dan 50 exposanten kunnen bezoeken die 150 hamsnijders zullen hebben.

Begoña Ortiz heeft ook benadrukt dat het doel van deze wedstrijd is om de ham- en varkensvleesderivatensector, en indirect andere agrovoedingsproducten in de provincie, fundamenteel te stimuleren. Bovendien wees hij erop dat dit evenement het gastronomische aanbod van de stad uitbreidt in een van de tijden van het jaar waarin een groter aantal toeristen wordt ontvangen.

De prognose van de organisatie is dat ze tijdens de tien dagen van viering de 400.000 bezoeken kunnen overschrijden. En het is dat de mensen die naar dit evenement komen ook kunnen genieten van voortreffelijke producten uit Malaga, waaronder de wijnen met de oorsprongsbenaming 'Sierras de Málaga', zelfgemaakte worsten en ambachtelijk brood een prominente rol zullen spelen.

Van haar kant heeft het raadslid van de delegatie Cultuur en Festivals, Macarena Diánez, verslag gedaan van de 'Jamón Festival Music', het leuke deel van het evenement, dat elke dag vanaf 23.30 uur muzikale optredens zal bieden. Zo vinden de concerten van Rafa Cremades & TV Band plaats op 6 augustus, 'Compás Flamenco' op 7 augustus, Dani Márquez en Lázaro Cruz op 8 augustus, Nolasco op 9 augustus 'El Bomba' en Ana Soto op 10 augustus, Laura Gallegos op 11 augustus, 'Son del Puerto' op 12 augustus, José Fernández 'El Pirata' op 13 augustus, JDM Manuel de Jesús op 14 augustus en 'Por Derecho' op 15 augustus.

De presentatie van de VII World Ham Contest is beëindigd met de tussenkomst van de professionele snijder en promotor van het evenement José María Téllez 'Popi', die heeft aangekondigd dat zowel de concertruimte als de exposantenruimte zijn aangepast om de toegang en het verblijf voor mensen te vergemakkelijken met een lichamelijke handicap of beperkte mobiliteit.

Het heeft ook gemeld dat deelnemers de beste vers gesneden Iberische ham kunnen consumeren voor een prijs van slechts 5 euro, naast het genieten van verschillende activiteiten zoals proeverijen, hamsnijderswedstrijden en muziekavonden.

José María Tellez 'Popi' heeft verklaard dat deze editie wordt gesponsord door de presentatrice van Canal Sur TV, Eva Ruiz.

Prijs: € 0