+34 952 830 378 / +34 677 670 480

Agenda Estepona

HUIS VAN DE TEJERINAS

Schilder- en beeldhouwexpo "seadromen" door jorge & elena

Casa de Las Tejerinas organiseert de schilder- en beeldhouwtentoonstelling 'Sueños Marinos' van Jorge & Elena

De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zaterdag 26 om 18.30 uur en is tot 14 december gratis te bezoeken.

De gemeenteraad van Estepona informeert dat de kunstenaars Jorge Franco en Elena Franco de schilder- en beeldhouwtentoonstelling 'Sueños Marinos' zullen tonen in zaal 2 van het Casa de Las Tejerinas, waarvan de inhuldiging aanstaande zaterdag 26 november om 18.00 uur zal plaatsvinden. : 30 uur.

De tentoonstelling bestaat uit in totaal elf schilderijen en negen sculpturen en is te bezoeken van donderdag 24 november t/m 14 december, dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 9.00 uur. 00:00 uur tot 14:00 uur en van 16:00 uur tot 20:00 uur, met gratis toegang.

Jorge Franco Jiménez werd geboren in Marbella in 1977 en is altijd geïnteresseerd geweest in kunst en schilderkunst. Hij heeft cursussen kindercoaching gevolgd en volgt momenteel de master Tentoonstellingen en Culturele Evenementen en de Master Waardering van Kunstwerken.

Hij groeide op in de buurt van de zee; Sinds hij klein was, was hij geïnteresseerd in het vertellen van verhalen met illustraties in stripstijl. Daarom hebben zijn werken altijd een verhaal achter zich, met heldere en opvallende kleuren, zijn thema's zijn altijd zeer expressief. Van jongs af aan is hij altijd gefascineerd geweest door de kracht die de geest uitoefent op kunst, met name tekenen en schilderen. Tot hij het werk las van Betty Edwards "leer tekenen met de rechterkant van de hersenen", en hij was zo enthousiast dat zijn studenten in zijn lessen dezelfde technieken gebruiken die hij leerde.

Elena Franco van haar kant werd in 1976 geboren in de regio Krasnoyarsk, Rusland, hoewel ze momenteel in Spanje woont. Ze is advocaat, maar haar passie voor kunst bracht haar ertoe haar energie te bundelen met Jorge om haar belangrijkste project te creëren: Art Gallery Franko.

Schilderen is haar passie sinds ze een kind was. Hij studeerde af aan de kunstacademie vernoemd naar de Russische schilder Vasili Ivanovitsj Surikov in Krasnojarsk. De hoofdthema's van zijn kunstwerken zijn reizen en natuur, maar ook abstracte kunst en portretten. Liefde voor het leven en het nauwgezet schilderen van de wereld - dat is wat hij probeert te laten zien in zijn schilderijen. Al zijn werken zijn erg emotioneel, gevuld met positieve, levensbevestigende energie en speciale lyriek. Het kleurenpalet en de compositie van de schilderijen van deze kunstenaar gaan soms verder dan het formaat.

Prijs: € 0