+34 952 830 378 / +34 677 670 480

Agenda Estepona

CARMEN-UITKIJKPUNT

Ontmoeting met pablo vierci, auteur van "the snow society"

De auteur van 'The Snow Society', Pablo Vierci, zal op 29 april deelnemen aan een bijeenkomst in de Mirador del Carmen

De journalist en schrijver gaat in op de oorsprong van het boek waarop Juan Antonio Bayona's veelgeprezen film over de vliegtuigcrash in de Andes is gebaseerd.

De gemeenteraad van Estepona deelt mee dat de Uruguayaanse journalist en schrijver Pablo Vierci, auteur van het boek 'The Snow Society' waarop de succesvolle film van Juan Antonio Bayona is gebaseerd, op maandag 29 april zal deelnemen aan een bijeenkomst met lezers in de Mirador del Carmen Cultureel Centrum. Het evenement, dat om 20.00 uur plaatsvindt en gratis toegankelijk is totdat de capaciteit is bereikt, zal journalist Francisco Reyero als moderator hebben.

Pablo Vierci (Montevideo, 1950) is de auteur van een tiental boeken, waaronder 'The Snow Society', gepubliceerd in 2008, vertaald in het Portugees en opnieuw gepubliceerd in 2022 (Alrevés Editorial), vertaald in het Engels, Italiaans en Catalaans. Het is momenteel nummer 1 in verkoop in Spanje.

Tweemaal winnaar van de tweede Nationale Prijs voor Literatuur van Uruguay (1987 en 2004) en de Gouden Boekenprijs van de Uruguayaanse Boekenkamer (2009). Hij heeft ook talloze scripts geschreven voor speelfilms die ook zijn erkend met de Fona-prijs (1999). ), Award voor Beste Scenario op het 29e Filmfestival van Havana (2007), en de Award voor Beste Scenario op het 14e Filmfestival van Lleida (2008). In 2003 behaalde hij de Citi Journalistic Excellence Award, behaald aan de Columbia University in New York.

In zijn lezersontmoeting in Estepona zal Vierci ingaan op de oorsprong van zowel het boek 'The Society of Nine' als de gelijknamige film van Juan Antonio Bayona - genomineerd voor Beste Buitenlandse Film bij de Oscars -. De schrijver was verantwoordelijk voor het onderzoek naar de luchttragedie in de Andes die de Spaanse filmregisseur interesseerde totdat hij deze op het grote scherm bracht en is tevens associate producer van de speelfilm.

Vierci was een leerling van de Stella Maris-Christian Brothers-school en had zelfs rugby gespeeld in het schoolteam, dus hij was bevriend met veel van de jongeren die in het neergestorte vliegtuig zaten. Hij begon met het schrijven van het boek in 1973. Hij vergezelde een groep overlevenden met hun kinderen naar de bergen. In 'The Snow Society' verzamelt hij de persoonlijke getuigenissen van deze jongeren over hoe de 72 dagen in de bergketen waren, hoe ze die extreme situatie te boven kwamen, hoe ze de dood begrepen, wat het ongeval betekende en hoe het hun leven beïnvloedde. later leven.

Prijs: € 0