+34 952 830 378 / +34 677 670 480

Agenda Estepona

FELIPE VI-THEATER

Gala van de iv internationale poëzieprijs 'ciudad de estepona' 2024

La Bien Querida en de dichter Luis García Montero nemen deel aan het gala van de IV Internationale Poëzieprijs 'Ciudad de Estepona'

Het evenementenprogramma dat gepland staat voor 2 mei (5 mei werd uitgeroepen tot Poëziedag in Estepona) omvat onder meer poëzievoordrachten van Ben Clark, Alberto Conejero en María Ángeles Pérez López

De gemeenteraad van Estepona deelt mede dat op 2 mei een gala zal worden gehouden in het Felipe VI Auditorium om de beslissing van de IV Internationale Poëzieprijs 'Ciudad de Estepona' bekend te maken, een evenement georganiseerd door de gemeenteraad van Estepona en het management en de romanschrijver van de dichter Alejandro Simón Partal. Het evenement, dat om 20.00 uur begint, zal een recital bevatten van de dichter en directeur van het Cervantes Instituut Luis García Montero, en een concert van La Bien Querida, een van de meest erkende artiesten van de huidige pop in het Spaans. Uitnodigingen voor het bijwonen van het gala kunnen vanaf woensdag 17 april worden opgehaald in het Padre Manuel Cultureel Centrum, van 11.00 uur tot 14.00 uur en van 17.00 uur.

Naast dit evenement in het Felipe VI Auditorium zal de Dag van de Poëzie ook workshops, poëzievoordrachten en boekpresentaties bieden. Om 11.00 uur zal Juan Gallego Benot, winnaar van de Hiperión-prijs voor poëzie en onderzoeker aan de Autonome Universiteit van Madrid, in de Huber Gallery (C/ San Antonio, 27) de workshop 'Hoe te lopen zonder landschap' aanbieden, waarin de aanwezigen vanuit ruimtes die we misschien als ‘niet erg pittoresk’ beschouwen, zullen spelen om onze vooroordelen over het stedelijke landschap te ontmantelen en andere manieren uit te proberen om de plek waar we wonen of bezoeken te begrijpen. Om 13.00 uur wordt in het Mirador del Carmen Cultureel Centrum een poëtische vermout gehouden met lezingen door Ben Clark, een dichter die zojuist de National Critics Award heeft gewonnen; Alberto Conejero, dichter en toneelschrijver die in 2019 de Nationale Prijs voor Dramatische Literatuur won; en María Ángeles Pérez López, dichter, corresponderend lid van de Noord-Amerikaanse Academie van de Spaanse Taal, professor aan de Universiteit van Salamanca, die in 2022 de National Critics Award won.

In de middag, om 17.00 uur, presenteert de dichter Víctor Bayona Marchal in het Casa de las Tejerinas zijn tweede dichtbundel, 'Het Jaar van het Kikkervisje' (uitgeverij Isla Elefante), een boek waarin de auteur reflecteert op de tijd die ons bewoont, die ons meet en definieert. Ben Clark, redacteur van het boek, zal het evenement presenteren.

Voor deze evenementen is de toegang gratis totdat de capaciteit is bereikt.

Deze vierde editie heeft een recordaantal deelnemers bereikt met ruim 2.000 gepresenteerde werken, een halfduizend meer dan vorig jaar. Een vloed aan werken die de verwachtingen heeft overtroffen en die de consolidatie ondersteunt van een evenement dat, nog maar een paar jaar oud, nu al tot de meest relevante op het nationale toneel behoort. Het gemeentebestuur heeft het bedrag voor deze vierde editie verhoogd en het winnende werk ontvangt een prijs van 7.000 euro. Daarnaast wordt het geselecteerde werk uitgegeven door de prestigieuze uitgeverij Pre-Textos.

PROGRAMMA

11.00 uur, Huber Gallery, in C/ San Antonio, 27: Workshop 'Hoe te lopen zonder landschap' gegeven door Juan Gallego Benot.

13.00 uur, Cultureel Centrum Mirador del Carmen: Poëtisch Vermú met Ben Clark, Alberto Conejero en María Ángeles Pérez López.

17.00 uur, Casa de las Tejerinas (Plaza de las Flores): Presentatie van het boek 'Het Jaar van het Kikkervisje' (Redactie Isla Elefante), door Víctor Bayona Marchal.

20.00 uur, Felipe VI Auditorium: voorlezing van de beslissing van de jury over de IV Internationale Poëzieprijs 'Ciudad de Estepona'. Recital door Luís García Montero. Concert van La Bien Querida. De winnende gedichtenbundel ontvangt 7.000 euro en wordt uitgegeven door Pre-Textos.

Prijs: € 0