+34 952 830 378 / +34 677 670 480

Agenda Estepona

ROUTE VASTGESTELD

Cruces de mayo wedstrijd estepona 2024

Zeven altaren zullen woensdag de 1e deelnemen aan de wedstrijd 'Cruces de Mayo Estepona' '24'

Broederschappen, groepen en buren zullen hun kruisen opzetten in verschillende delen van het stedelijk gebied.

De jury van de wedstrijd, bijeengeroepen door de gemeenteraad, zal de schoonheid, versieringen, aanpassing aan de traditie en het vakmanschap van de gebruikte details beoordelen.

De gemeenteraad van Estepona deelt mee dat aanstaande woensdag 1 mei een nieuwe editie van de 'Cruces de Mayo'-wedstrijd zal worden gehouden, de traditionele volkswedstrijd waarin de schoonheid van deze altaren zal worden beloond.

Met deze wedstrijd wil het gemeentebestuur de populaire wortels van deze traditie behouden en tegelijkertijd een nieuwe attractie bieden aan bezoekers van het historische centrum. Dit jaar zullen in totaal zeven altaren, gemaakt door Broederschappen, groepen en buren, deelnemen.

De jury, die zal bestaan uit technici van de gemeentelijke delegatie van Parken en Tuinen en leden van buurtgroepen, zal vanaf 12.00 uur zonder voorafgaande kennisgeving de altaren bezoeken om de schoonheid van het kruis, de versiering van de plaats waar het is geïnstalleerd, de aanpassing aan de traditie, en het vakmanschap en de details die in het Kruis als geheel worden gebruikt.

De burgemeester van Fiestas, Macarena Diánez, heeft aangegeven dat er in deze nieuwe editie één categorie is opgeroepen voor de beste cross op straat of op pleinen, waarvan de eerste drie finishers respectievelijk 1.000, 500 en 300 euro ontvangen, naast de vier tweede prijzen van 200 euro.

De verschillende 'Kruisen' krijgen bars zodat burgers eten en drinken kunnen proeven terwijl ze genieten van deze traditie.

De altaren bevinden zich in de volgende ruimtes:

Plaza Pozo Prado: PASE-groep (vrede, liefde en solidariteit)

Plaza Juan Bazán: Buren van de oude stad

Veracruzstraat: Broederschap van de Heilige Christus van La Vera Cruz

Plaza Virgen del Carmen: Broederschap van Onze Lieve Vrouw van Carmen Coronada

Plaza del Rocio: Hermandad Ntro. Vader Jezus gevangen

Begines-plein: Koninklijke Broederschap van Santa María de los Remedios

Botanisch park Orchidario: Broederschap van de Heilige Christus van de Liefde

Prijs: € 0