+34 952 830 378 / +34 677 670 480

Agenda Estepona

FELIPE VI-THEATER

Comparsa "het zwarte schaap" door de dichter van het carnaval van cadiz "martinez ares"

De grote dichter van het Carnaval van Cádiz, Martínez Ares, presenteert de Comparsa 'Het Zwarte Schaap' in het Felipe VI Auditorium

De winnaar van het COAC van dit jaar treedt aanstaande vrijdag 10 mei op in Estepona.

Voor elk verkocht ticket wordt 1 euro gedoneerd aan de Vereniging van Patiënten met Fibromyalgie, Chronisch Vermoeidheidssyndroom en Lymfoedeem van Estepona, AFIMES.

De gemeenteraad van Estepona deelt mee dat de 'grote dichter van het carnaval van Cádiz', Antonio Martínez Ares, aanstaande vrijdag 10 mei om 22.00 uur zal arriveren in het Felipe VI Auditorium, met een van zijn beste werken, de groep ' The Black Sheep'', winnaar van de eerste prijs in zijn modaliteit in de Officiële Competitie van Carnavalsgroepen, COAC, 2024.

Antonio Martínez Ares is de laatste grote actieve auteur van de carnavals van Cádiz en dit jaar viert hij de 40ste verjaardag van ''Requiebro'', zijn eerste gezelschap als auteur en onderdeel. 'The Black Sheep' plaatst hem in de selecte groep auteurs die drie opeenvolgende prijzen hebben gewonnen (Paco Alba, Pedro Romero en Antonio Martín). Het verdedigt met gezag het leiderschap van zijn schepper, wiens literaire en muzikale kwaliteit overweldigend was in de laatste edities van de wedstrijd, zoals ook blijkt uit de eerste prijs die de vorige editie werd behaald met ''De onzichtbare stad'', een repertoire met waarmee hij de trilogie van gezelschappen afsloot die geboren werd met ''La chusma selecta'' (2020) en vervolgde met ''Los sumisos'' (2022).

Met 27 groepen in zijn carrière, na een pauze van 12 jaar tussen ''Calle de la mar'' en ''Los cobardes'', heeft de ''Niño de Santa María'' 22 keer de finale bereikt en de hoogste onderscheiding behaald van de wedstrijd tien keer: ''Les Misérables'' (1993), ''La Ventolera'' (1994), ''The Trinchera'' (1996), ''The Pirates'' (1998), ''The Girl van mijn ogen'' (2001), ''De lafaards'' (2016), ''De carnívales'' (2019), ''De onderdanigen'' (2022), ''De onzichtbare stad'' (2023), en ''Het zwarte schaap'' (2024).

Kaartverkoop op eternityeventos.com. Voor elk verkocht ticket wordt 1 euro gedoneerd aan de Vereniging van Patiënten met Fibromyalgie, Chronisch Vermoeidheidssyndroom en Lymfoedeem van Estepona, AFIMES.

Prijs: RAADPLEEG €