+34 952 830 378 / +34 677 670 480

Agenda Estepona

HUIS VAN DE TEJERINAS

Expo-schilderijen "kleur in de natuur" van annabel overbury

Beeldtentoonstelling 'Kleur in de natuur', door Annabel Overbury, in Casa Las Tejerinas

De opening van de tentoonstelling vindt plaats op vrijdag 10 mei om 18.00 uur en is gratis toegankelijk totdat de capaciteit is bereikt.

De gemeenteraad van Estepona deelt mee dat kamer 1 van het Casa de Las Tejerinas, gelegen aan de Plaza de las Flores, vanaf 9 mei een tentoonstelling zal organiseren met schilderijen van de Britse kunstenaar uit de stad, Anabel Overbury, wiens officiële inauguratie zal plaatsvinden. op vrijdag de 10e om 18.00 uur

De tentoonstelling heet “Kleur in de natuur” en bestaat uit in totaal 27 werken, meestal gemaakt met de aquareltechniek op papier, en andere in acryl op karton of canvas.

De tentoonstelling blijft tot en met 22 mei open voor publiek en is te bezoeken van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur, en op zaterdag van 9.00 tot 14.00 uur. tot 20.00 uur, gratis toegang.

Annabel Overbury werd in 1955 geboren in Cheltenham, Gloucestershire. Ze bracht haar jeugd door op het platteland, een ervaring die haar artistieke ontwikkeling markeerde. Op school vond ze onderdak op de kunstafdeling, weg van de drukte van een grote, drukke school, en had ze het geluk een zeer veeleisende maar inspirerende leraar te hebben, Ruth Howell, die haar aanmoedigde om kunst te gaan studeren. Dit bracht haar naar Slade, waar ze tussen 1973 en 1977 studeerde. Dankzij een intergouvernementele culturele beurs om haar artistieke carrière vooruit te helpen, kwam ze in Spanje aan.

De verhuizing naar Spanje, en specifiek naar Andalusië, verruimde zijn horizon en visie, zowel vanuit persoonlijk als artistiek oogpunt. Het oorspronkelijke plan was om negen maanden in Spanje door te brengen, maar ruim veertig jaar later “Ik ben hier nog steeds omdat ik tijdens een van deze tekenlessen mijn toekomstige echtgenoot Emilio Sújar ontmoette. Nu wonen we met onze dochter en onze zoon, Zhara en Emilio, in Estepona”, zegt de kunstenaar.

Prijs: € 0