+34 952 830 378 / +34 677 670 480

Agenda Estepona

STADHUIS VAN ESTEPONA

Open inschrijving deadline officiële taalschoolcursus 24/25

De officiële talenschool van Estepona viert Erasmus+ Maand en opent de pre-registratieperiode voor het volgende academiejaar 2024/2025

Van 6 tot 7 mei verwelkomt de EOI docenten en studenten uit Estland, Hongarije, Italië, Roemenië en Turkije. De voorregistratieperiode is geopend van 1 tot en met 20 mei 2024

De loco-burgemeester van het sociaal-culturele gebied, Paula Herrera, en het hoofd van de studies aan de officiële taalschool van Estepona, Laura Sánchez, hebben vandaag aangekondigd dat de officiële taalschool van de stad van 6 tot 17 mei de Erasmus+ maand viert.

Volgens de gemeenteambtenaar zal dit centrum twee weken lang een groep van ongeveer 40 mensen ontvangen, bestaande uit docenten en studenten uit verschillende onderwijscentra in Estland, Hongarije, Italië, Roemenië en Turkije.

Onder de bezoekers bevinden zich, zoals aangekondigd door de burgemeester, vertegenwoordigers van de CPIA van Napels, de CPIA van Formia, het Europese Centrum ACTA in Roemenië, het Casa Corpului Didactisch centrum van Giurgiu in Roemenië, het Bristol School Centre van Baja in Hongarije, het Meertalig centrum in Tallinn, Estland, en het provinciale directoraat voor nationaal onderwijs in Kocaeli, Turkije.

De Erasmus+ Maand, zo verklaarde Paula Herrera, vertegenwoordigt een waardevolle kans om de Estepona Talenschool en de pedagogische aanpak waarmee talen in dit centrum worden onderwezen bekend te maken, en om de uitwisseling van ervaringen en kennis tussen professionals en studenten te bevorderen verschillende landen.

Het studiehoofd Laura Sánchez van haar kant heeft aangegeven dat deze bezoeken deel uitmaken van het Accreditatieproject dat de Talenschool sinds academiejaar 2020 ontwikkelt en zo bijdraagt aan de internationalisering van dit centrum. Bovendien legde hij uit dat het onderwijzend personeel tijdens dit verblijf actief zal deelnemen aan het leven in het centrum, door te observeren en mee te werken aan de verschillende lessen en activiteiten die deze weken gepland staan. Onder hen valt een rondleiding door de stad Estepona op en deelname aan de viering van het festival van San Isidro Labrador samen met de educatieve gemeenschap van de EOI Estepona.

Sánchez heeft ook aangekondigd dat de officiële taalschool de pre-registratieperiode heeft geopend voor de taalcursussen 2024/25, die van 1 tot en met 20 mei zullen plaatsvinden. Degenen die geïnteresseerd zijn in het formaliseren van hun registratie kunnen dit tijdens deze periode doen via de website van de school (www.eoiestepona.org). Voor meer informatie over de cursussen en het pre-registratieproces kunt u contact opnemen met de officiële taalschool van Estepona via de e-mail secretaria.eoiestepona@gmail.com en de website www.eoiestepona.org.

Het opleidingsaanbod van de school omvat een grote verscheidenheid aan cursussen die zijn ontworpen om aan de leerbehoeften van alle studenten te voldoen. Op het gebied van Frans worden face-to-face cursussen aangeboden van niveau A1 tot niveau C1.2, waardoor studenten de kans krijgen hun taalvaardigheid te verbeteren van basis- tot gevorderd niveau.

Wat Engels betreft, biedt de officiële taalschool van Estepona zowel face-to-face als gemengde cursussen aan. Face-to-face cursussen variëren van niveau A1 tot niveau C1.2, terwijl blended cursussen beschikbaar zijn van niveau A1 tot niveau B2. Dankzij deze verscheidenheid aan modaliteiten kunnen studenten de optie kiezen die het beste bij hun schema's en leervoorkeuren past.

Daarnaast biedt de school een reeks driemaandelijkse cursussen aan, gericht op het consolideren en perfectioneren van de taalvaardigheden van de studenten. Deze cursussen omvatten "Activeer uw Frans" op de niveaus B1 en B2, evenals "Activeer uw Engels" op de niveaus B1, B2 en C1. Nieuw dit jaar is dat de school een cursus van vier maanden presenteert, speciaal ontworpen voor absolute beginners in het Engels, die de mogelijkheid biedt om deze taal helemaal opnieuw te leren.

Prijs: € 0