+34 952 830 378 / +34 677 670 480

Agenda Estepona

HUIS VAN DE TEJERINAS

Beeldhouwwerk en fotografie expo door fernanda carregado

Tentoonstelling van beeldhouwkunst en fotografie van de kunstenaar Fernanda Carregado in het Casa de las Tejerinas

De opening van de tentoonstelling vindt plaats op vrijdag 26 juli om 19.00 uur en is tot en met 10 augustus te bezoeken, gratis toegankelijk

De gemeenteraad van Estepona deelt mee dat kamer 1 van Casa de Las Tejerinas, gelegen aan de Plaza de las Flores, vanaf aanstaande donderdag 25 juli de sculptuur- en fototentoonstelling 'Other issues and a used book' van de kunstenaar Argentine living zal organiseren aan de Costa del Sol, Fernanda J. Carregado.

De tentoonstelling wordt op vrijdag de 26e om 19.00 uur ingehuldigd en zal bestaan uit 11 ronde wandwerken met een diameter van 60 cm en nog eens 6 met de hand geborduurde A3-formaat, 11 lichtsculpturen op klein formaat, een beeldenboek , en elf eenheden decoratieve hoedendozen en -stoffen, en zijn tot 10 augustus te bezoeken van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur, en op zaterdag van 9.00 tot 14.00 uur en van 16.00 uur tot 20.00 uur : 00.00 uur tot 20.00 uur, met gratis toegang.

Fernanda Jimena Carregado, Argentinië, 1977. Kunstenaar, beeldhouwer, textielontwerper, keramist, hoedenmaakster en een verstokt estheet, gespecialiseerd in borduurwerk, handgemaakte keramiek en schilderkunst. Als kind was ze geïnteresseerd in de beeldende kunst, studeerde design in haar land, waagde zich aan architectuur, interieurontwerp, mode, visueel ontwerp en blijft tot op de dag van vandaag autodidactisch onderzoek doen. Gevestigd in Malaga sinds 2000, waar twee Spaanse bedrijven Shapó Olé en Alfarera Loca zijn opgericht.

Met meer dan 16 jaar ervaring in de design-, kunst- en modesector geeft ze momenteel workshops keramiek, borduren en verschillende artistieke technieken in haar studio in San Pedro Alcántara, geopend in 2017. Ze verkoopt haar signatuur van keramische sieraden en kunstwerken in heel Spanje, geïnspireerd door de natuur en haar persoonlijke ervaringen om haar eigen ontwerpen te creëren.

Hij doet voortdurend onderzoek op het gebied van design en kunst om nieuwe technieken te integreren in de disciplines die hij materialiseert. Tijdens zijn begin in Spanje ontdekte hij het maken van hoeden en volgde verschillende cursussen om zich daarin te specialiseren. Hij zag het maken van een hoed als de creatie van een sculptuur, dit was het begin van een ontdekking die tot op de dag van vandaag nog steeds aanwezig is in zijn artistieke verhalen .

Momenteel houdt hij zowel individuele als groepstentoonstellingen onder zijn eigen naam, met als doel zijn ideeën uit te drukken via een emotionele, positieve benadering en in verbinding met de natuur en haar gedrag.

Zijn werk benadert menselijke emoties en reflecteert op het verband tussen het dagelijks leven en de natuur. Zijn belangrijkste stukken zijn onderzoeken naar gemengde technieken, waarbij resultaten worden gecreëerd die de huidige, integrale en eerlijke momenten van het leven zelf tot uitdrukking proberen te brengen.

Ze bestudeert voortdurend verschillende technieken en onderzoekt de menselijke dualiteit als toeschouwer vanuit een objectief niveau om emoties en hun sociale effect te begrijpen. Haar denken is gebaseerd op het begrijpen van de wereld en haar elementen, in de wetenschap dat dit altijd een positieve kant heeft.

“We mogen nooit stoppen, beweging is leven en evolutie, we zijn geen bronwater.”

Prijs: € 0