+34 952 830 378 / +34 677 670 480

Agenda Estepona

PATER MANUEL CULTUREEL CENTRUM

Digitaal kamp 2024

Het gemeentebestuur organiseert een gratis workshop om kinderen en jongeren tussen 9 en 17 jaar digitale vaardigheden bij te brengen

De inschrijvingsperiode blijft open tot 23 september. Het wordt 's middags onderwezen in het Padre Manuel Cultureel Centrum.

De gemeenteraad van Estepona laat weten dat de registratieperiode open is voor het Digitale Kamp dat zal plaatsvinden tussen 7 oktober en 26 november met als doel digitale vaardigheden te bieden aan kinderen en adolescenten tussen 9 en 17 jaar oud.

De workshops, gratis en met in totaal 30 lesuren, worden gegeven in de computerruimte van het Padre Manuel Cultureel Centrum en omvatten inhoud en activiteiten die zijn aangepast aan elke leeftijd. Deze actie zal worden uitgevoerd dankzij de samenwerkingsovereenkomst van de gemeenteraad met de Stichting CiberVoluntarios.

De basiscursus voor kinderen van 9 tot en met 13 jaar vindt plaats op maandag en woensdag van 17.00 tot 19.00 uur, en de gevorderdencursus voor jongeren van 14 tot en met 17 jaar op dinsdag en donderdag. schema.

Naast het leren zoeken naar waardevolle informatie op internet, kunnen jongere leerlingen ook de tools leren waarmee ze digitale inhoud kunnen maken, wachtwoorden kunnen beveiligen en persoonlijke gegevens kunnen beschermen. Ook krijgen zij richtlijnen om gedeelde informatie te verifiëren en nepnieuws op te sporen. Op hun beurt zullen leerlingen tussen 12 en 13 jaar oud advies krijgen om hun tijd achter schermen te beheersen, en zullen ze leren om te zorgen voor privacy en de gedragsregels op sociale netwerken, en om informatie te filteren en te zoeken. effectief te zijn, naast het opsporen en voorkomen van cyberpesten.

Deelnemers aan de gevorderdencursus zullen in staat zijn gezonde gewoonten van ontkoppeling en digitaal welzijn, het bewuste en verantwoorde gebruik van internet en sociale netwerken, aanbevelingen over gegevensbescherming, digitale identiteit en online reputatie, evenals digitale vaardigheden voor werk te verwerven. zoeken.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven bij de gemeentelijke Jeugddelegatie, via de e-mail animacion@estepona.es. Het aantal plaatsen is beperkt omdat de capaciteit is teruggebracht tot maximaal 15 deelnemers per cursus.

Prijs: € 0