+34 952 830 378 / +34 677 670 480

Agenda Estepona

CONGRESPALEIS

Gebakwedstrijd 'zoete kerst esteponera'

De gemeenteraad kondigt de gebakwedstrijd 'Zoete Kerst Esteponera' aan.

De finale vindt plaats op 15 december in de Estepona Hospitality School, CESHMA, in het Exhibition and Congress Palace. De inschrijvingsperiode eindigt op 15 november.

De gemeenteraad van Estepona kondigt de gebakwedstrijd 'Sweet Estepone Christmas: Festival of Flavors and Traditions' aan, georganiseerd door de gemeenteraad, in samenwerking met het Centrum voor Hogere Gastvrijheidsstudies van Málaga, en Groenten en Fruit Acosta.

Deze wedstrijd staat open voor deelnemers ouder dan 18 jaar, en individuen kunnen hun voorstellen individueel of in groepen indienen. Degenen die geïnteresseerd zijn in deelname kunnen de registratie tot 15 november 2024 formaliseren bij het elektronische hoofdkantoor van de gemeenteraad van Estepona of bij het algemeen register. Naast persoonlijke gegevens moeten ze een beschrijvend rapport van het voorgestelde recept verstrekken, waarin de ingrediënten en het bereidingsproces worden beschreven, evenals een foto of grafische weergave van het recept in een van de categorieën: a) Kersttaarten en -taarten, b) Traditionele zoetigheden opnieuw uitgevonden, of c) Gratis creaties geïnspireerd op Esteponera Christmas.

De jury zal bestaan uit professionals uit de sector en zal worden voorgezeten door Ignacio Pascual Madueño, directeur van CESMA, Estepona Hospitality School.

Zodra de registratieperiode is verstreken, zal de jury bijeenkomen en, indien van toepassing, 12 deelnemers selecteren om deel te nemen aan de persoonlijke finale van de wedstrijd op 15 december. Die dag kunnen zij van 15.00 tot 17.00 uur hun culinaire creaties bereiden in de hoofdzetel van de horecaschool, in het Beurs- en Congrespaleis.

De jury zal onder andere rekening houden met het gebruik van lokale en typische seizoensingrediënten, maar ook met smaak en textuur, presentatie en esthetiek, originaliteit en creativiteit, en de relatie van de creaties met het thema van de 'Kerstmis'-wedstrijd. in Estepona'.

De volgende prijzen zijn vastgesteld die aan het einde van de wedstrijd worden uitgereikt: door de gemeenteraad, een professionele mixer en mixer voor het beste snoep; een mand met producten en een professionele blender, van ACOSTA Fruits and Groenten voor het op een na beste recept; en een compleet gebakspakket, van CESHMA, voor de derde plaats.

Prijs: € 0